W ramach cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza” zrealizowano program pt. „Kolejowy smak”, wyemitowany w Programie 2 TVP oraz w TV Polonia. Kolejowy smak to:
to smak potrawy z książki Bochumiła Hrabala „Pociąg pod specjalnym nadzorem” -kurczak po pilzneńsku,
to smak amerykańskiej zupy kukurydzianej dedykowanej pionierom kolejnictwa,
to smak tagliatelle z łososiem – dania nawiązującego do tradycji „Orient Expresu”.
Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.
Program TV „Kolejowy smak” z cyklu „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”. Fot.: Ryszarda Leszczyńska.